16 feb 2023

Een inspirerende workshopsessie

sbe studentchallenge engineering studentenwedstrijd ontwerpwedstrijd ontwerpen student
En toen was het tijd voor de tweede workshop! Vandaag kwamen onze #studentsatplay opnieuw langs om verder te werken aan het brugconcept van ‘Pont Capitte’ in La Louvière.

Vandaag werkten de #studentsatplay hun brugconcept verder uit. De specifieke focus lag op de vormgeving van het kunstwerk.

Onze #expertsatplay gaven enkele lezingen ter inspiratie.

  • De ochtend begon met een duolezing door Tom De Soete en Ronan Pieters die het belang van de nauwe samenwerking tussen architect en ingenieur benadrukten. De studenten werden ook geïntroduceerd in de wondere wereld van het parametrisch design. Deze ontwerpmethodiek gebruikt SBE als middel voor zinvolle ‘form-finding’ en structurele optimalisatie. Met deze frisse inzichten werd de voormiddag verder als atelier ingevuld.
  • Bart Bommelyn, nog een #expertatplay, leerde de studenten dan weer alles over materialisatie. Bart dompelde de studenten onder in de vele mogelijkheden rond materiaalgebruik in brugontwerp, en duidde de pro’s en contra’s.

Daarna was het opnieuw tijd om in het ontwerp te duiken! Tot slot lichtte  iedereen de huidige stand van zaken over hun ontwerp toe.

Na de inspanning, volgde de ontspanning: met een frisse pint in de hand sloten we deze workshopdag af.

Op naar de laatste en finale workshopdag!